7+ maanden

Stamppotje asperges, kikkererwten en parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 10-30 minuten
Klaar in: 10-30 minuten
Porties: 2

Bevat:

  • Geen allergenen

Geschikt voor:

  • Vegetarisch

  • Glutenvrij

Ingrediënten

1 kleine zoete aardappel
1 kleine wortel
1 theelepel koolzaadolie (of olijfolie)
3 volle eetlepels ingeblikte kikkererwten
8 aspergetips

2 handenvol waterkers
1 volle eetl. Parmezaanse kaas of vegetarische variant
1 tl bieslook
Crème fraiche of yoghurt (optioneel)

Bevat:

  • Geen allergenen

Bereiding

Stap 1

Schil en snijd de zoete aardappel en wortel, hak de asperges, waterkers en bieslook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en laat de kikkererwten uitlekken (maar bewaar het vocht om te mengen). 

Dit recept kan worden geserveerd als puree voor de eerste hapjes, als makkelijke maaltijd om zelfstandig met een vork te leren eten voor oudere baby's of wanneer minder fijn gepureerd voor peuters.

stap 1/5

Bereiding

Stap 2

Roerbak in een steelpannetje de zoete aardappel en de wortel een paar minuten in de olie.

Dit recept kan worden geserveerd als puree voor de eerste hapjes, als makkelijke maaltijd om zelfstandig met een vork te leren eten voor oudere baby's of wanneer minder fijn gepureerd voor peuters.

stap 2/5

Bereiding

Stap 3

Voeg de kikkererwten en voldoende water toe om de groenten te bedekken en kook nog 8 minuten of tot de zoete aardappel zacht is. Voeg indien nodig meer water toe zodat de groenten niet uitdrogen. 

Dit recept kan worden geserveerd als puree voor de eerste hapjes, als makkelijke maaltijd om zelfstandig met een vork te leren eten voor oudere baby's of wanneer minder fijn gepureerd voor peuters.

stap 3/5

Bereiding

Stap 4

Voeg de asperges en waterkers toe en kook nog een minuut. Roer de Parmezaanse kaas of vegetarisch equivalent en bieslook erdoor en haal van het vuur. 

Dit recept kan worden geserveerd als puree voor de eerste hapjes, als makkelijke maaltijd om zelfstandig met een vork te leren eten voor oudere baby's of wanneer minder fijn gepureerd voor peuters.

stap 4/5

Bereiding

Stap 5

Pureer of blend tot de gewenste textuur. Voeg indien nodig de crème fraîche, yoghurt of het water van de kikkererwten toe om de textuur wat zachter te maken.

Dit recept kan worden geserveerd als puree voor de eerste hapjes, als makkelijke maaltijd om zelfstandig met een vork te leren eten voor oudere baby's of wanneer minder fijn gepureerd voor peuters.

stap 5/5

Organix Baby & Peuter Kookboek

Meer dan 70 gezonde, makkelijke en snelle recepten voor baby's en peuters. Van de eerste hapjes tot recepten voor de hele familie! Het kookboek is in het Engels.

Ontdek meer recepten

Sorry, no results were found